Wildparken

Het Nationaal park Murchison Falls heeft een oppervlakte van 3.860 km² grote park wordt ook wel Nationaal park Kabalega Falls genoemd. Het ligt op circa 6 uur rijden van Kampala. In dit park liggen de Murchison -watervallen. De Witte Nijl  stroomt van oost naar west door het park en heeft wilde watervallen en stroomversnellingen. In het park bevinden zich Rothschild- giraffen, nijlpaarden, krokodillen, olifanten, buffels, leeuwen en verschillende soorten antilopen en diverse soorten.

Sandbeach Nabugabo
Sandbeach Nabugabo (nabij Masaka)

Op 35 kilometer afstand ten zuiden van Fort Portal ligt dit 766 km² grote Nationaal park Kibale Forest.  Dit park heeft een savannelandschap met moerasgebieden, kratermeren en tropische wouden. In het wildpark leven chimpansees, olifanten, buffels , knobbelzwijnen  en antilopen.

De besneeuwde bergtoppen van het Rwenzori in het westen van het land voorzien 3% van de bevolking van water met hun smeltwater. Ieder flesje water dat je in Uganda koopt bevat water uit Rwenzori. Het Nationaal Park beslaat ongeveer een oppervlakte van 1.000 km² en hier bevindt zich ook  Mount Stanley, met zijn 5.109 meter de hoogste berg van het land is.

Het Queen Elizabeth Park is het meest wildrijke van Uganda, er zijn kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden, bavianen en antilopen. Het park is bijna 2.000 km² groot en heeft een savannelandschap met afwisselend moerassen, rivieren, meren en tropisch regenwoud. Hieronder enkele eigen foto’s gemaakt in Queen Elisabeth Park.

TijgerZebraOlifant

Het Bwindi Impenetrable National park bevindt zich in het zuidwesten van Uganda. In het park leven nog ongeveer 340 berggorilla’s waarvan er vier families door toeristen bezocht kunnen worden.