Uganda, de Parel van Afrika

Met name de iets oudere generatie denkt bij Uganda aan donker Afrika, het land waar Idi Amin dictator was van 1971 tot 1979. Zijn regeertijd was een van de bloedigste in de moderne Afrikaanse geschiedenis. Zijn bewind kostte circa 300.000 mensen het leven.

Uganda is een Republiek. Het land ligt op de evenaar in Oost-Afrika en grenst aan Zuid-Soedan,Kenia, Rwanda en Congo. Het land werd op 9 oktober 1962 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De engelse invloed is nog goed te merken. Zo is Engels  de 2e taal van het land en rijdt het verkeer  links. De hoofdstad is Kampala, een chaotische miljoenen stad. Het industriële en bestuurlijke centrum van het land. De stad ligt verspreid over 7 heuvels. Wil je de stad doorkruisen dan is daar snel 2 tot 3 uur mee gemoeid. Entebbe is een voorstad van Kampala. Hier bevindt zich de nationale luchthaven. De stad ligt aan het Victoriameer

Kampala is de hoofdstad en het industriële en bestuurlijke centrum van het land. De stad ligt verspreid over zeven heuvels en de naam betekent ‘de heuvels der antilopen’.

Entebbe is een voorstad op ongeveer 40 kilometer afstand van Kampala en ligt aan het Victoriameer. Dit meer behoort voor 50% tot het grondgebied van Uganda. De internationale luchthaven bevindt zich hier.

Officiële landstaal: Engels, Swahili en Luganda
Oppervlakte: 242.000 km²
Inwoners: circa 36 miljoen
Religie: 84% christendom en 12% islam

Munteenheid: Ugandese Shilling (3.400 UGS= 1 euro)
Klimaat: Gemiddeld temperatuur 28 graden Celsius/ 2 regenseizoenen