Start van onze betrokkenheid

Toen onze dochter, Sanne, besloot  om in 2012 een ½ jaar onbetaald verlof te nemen om als vrijwilliger naar Uganda te gaan, konden wij niet bevroeden welk een impact dit op haar maar ook op ons gezin zou hebben. De bevlogenheid van Sanne via skype en telefonisch werkte aanstekelijk en tegen ons voornemen in bezochten wij haar op haar projecten in Lwengo. Uganda heeft ons hart meteen èn definitief gestolen.

Sanne
Sanne in Uganda (2012)

In april 2012 bezochten Marga, Tamara en ik Sanne op haar projecten. Wij hebben twee weken meegewerkt aan de productie van stenen voor huisjes en het metselen van watertanks. Huisbezoekjes gebracht in de rimboe, mensen begeleid naar een klein hospital, een sportmiddag georganiseerd voor de (500!!)  kinderen van de basisschool en daar als lees-vader/-moeder geacteerd.

Na terugkeer thuis besloten wij door te willen gaan met de ondersteuning van deze ontzettend arme mensen. Via mijn bedrijf en een actie binnen de kerken van Putten hebben wij veel geld ingezameld waardoor zo’n 15 watertanks gebouwd konden worden.

  • In april 2014 zijn wij teruggegaan naar Uganda om de gerealiseerde watertanks live te kunnen zien maar vooral ook om nieuwe plannen te maken met onze contactpersonen daar, Anthony en Djingo, de lokale vrijwilligers van Lwengo Rural Development Support Organisation. In november 2014 hebben wij de aftrap kunnen doen van enkele bedrijfsmatige activiteiten zoals de workshop voor het maken van schorten, pannenlappen en ovenwanten (zie: schorten, pannenlappen en ovenwanten) èn de fabricage van slippers. (zie: slipper workshop)

Binnenkort start de verkoop van deze fair trade gemaakte producten in Nederland via deze website.

Via Joseph, de eigenaar van Masaka backpackers onze verblijfplaats tijdens onze trips naar Uganda, zijn wij in contact gekomen met een groep dames die prachtige armbandjes en kralenkettingen maken van oude magazines (Paper Beads). Inmiddels werken ruim 20 vrouwen aan de fabricage van de kralen. In februari 2015 is de 2e levering bij ons terechtgekomen. Via onze webshop gaan wij de armbandjes en kettingen èn later ook andere producten verkopen. (zie: webshop).