Lwengo Rural Development Support Organisation

Anthony en Djingo zijn de twee oprichters en zeer betrokken leiders van deze organisatie. Zij zijn beiden geboren en getogen in Lwengo district en hebben ondanks hun arme komaf kunnen studeren. Beiden zijn directeur van een overheidsbasisschool buiten hun werkgebied. Naast deze betaalde baan besteden zij heel veel tijd aan de vrijwilligersorganisatie Lwengo Rural Development Support Organisation (hierna LRDS).

Groepsfoto

Djingo                   Marga                           Pieter                         Anthony

LRDS is opgericht om de grote problemen van de regio aan te pakken. Het lwengo gebied is één van de ernstigst getroffen gebieden door aids. Naast de preventie tegen deze ziekte houdt zij zich bezig met armoedebestrijding, voedsel en voeding onzekerheid, gebrek aan markten voor producten van boeren, gebrek aan betaalbare kredieten, werkloosheid door de jeugd, creëren van primair onderwijs, grotere toegang tot veilig drinkwater en verbeteren van sanitaire voorzieningen. LRDS heeft een klein hospital en een school voor primair onderwijs kunnen realiseren.

De school

De school

Be More zendt  vrijwilligers uit naar Lwengo en Rakai in Uganda. Naast hun daadwerkelijke inzet (fysiek) is hun financiële bijdrage aan de organisatie van groot belang. Het aantal vrijwilligers loopt helaas terug. Dit is in meerdere opzichten een probleem voor LRDS.

Anthony en Djingo zijn de partners van Make People Stronger. Met hen hebben wij een aantal activiteiten opgezet die werkgelegenheid gaan creëren. Wij zijn er van overtuigd dat het zorgen voor betaald werk essentieel is om als inwoners verder te komen.